Heta Listan fylls av energi

Heta Listan Ett energibolag på rekordhögsta kvalar till listan, och får sällskap som kandidat av en amerikansk kortjätte. Förra veckans satsning i oljesektorn blev succé.

Förra veckans två kandidater på har tagits in på listan. Oljeservicebolaget PGS med besked efter att aktiekursen stigit 14,5 procent över vår ingångsnivå. Det har skett på mindre än en vecka, så var beredd på stora svängningar. För att säkra vinsten för affärsförslaget höjer vi stop loss-nivån till 29,00 norska kronor.

Det dröjde längre för amerikanska Intuit. Men efter ett par veckor som kandidat på listan kvalade aktien tillslut in på listan. Nu handlas den på en ny rekordhögstanivå.

Affärsförslaget Macys visar en förlust på 5 procent från vår trigger. Men på en månad har aktiepriset inte rört sig och trenden är intakt. Därför är det för tidigt att ge upp ännu. Bättre går listans andra klädhandlare Burlington som har stigit 3 procent sedan start.

Stockholmsbörsen har inlett en positiv rekyl, något som vi spekulerade kring att det skulle ske i förra veckan. En stigning upp till 1 600-nivån skissade vi på då som fullt möjlig. Alla indexrörelser där under 1 600-nivån ryms inom den negativa, medellånga trenden som vi tolkar det.

Här är veckans nya kandidater.

Visa (V)

Trigger 124,00. Målkurs 143,00. Stop loss 119,00.

Visa är en av världens främsta leverantör av betalningslösningar. Bolaget ger inte ut några egna kreditkort eller krediter, men kan hantera 65 000 transaktioner i sekunden via plattformen VisaNet. Betalkort knutna till Visa är gångbara i mer än 200 länder. Bolagets marknadsandel överskrider 50 procent och man levererar en bruttomarginal över 65 procent.

På börsen har Visa varit en utmärkt placering de senaste tre åren. Framgångarna har heller inte varit oförtjänta. I fjol redovisade bolaget en vinsttillväxt över 22 procent och en nästan lika stor omsättningsökning. Tillväxtresan har heller inte nått sin ände, i alla fall inte om analytikerna får rätt.

Försäljningen ska öka med 10–11 procent årligen fram till 2020. Bara under 2018 uppskattas vinsten per aktie öka med ytterligare 27 procent, enligt Factset. Sådan tillväxt kostar på börsen. P/e-talet på 2018 är 28. Men det ser vi inte som ett problem.

Aktiepriset har konsoliderat under ett par månader. Nu ser det ut som vi kan få ett utbrott på ovansidan. Köp aktien om den stiger över 124,00 dollar. Sätt stopp vid 119,00.

 

Next Era Energy (NEE)

Trigger 165,00. Målkurs 190,00. Stop loss 158,00.

Next Era Energy generar mer energi via sol- och vindkraft än något annat företag i hela världen. Bolaget är också världens tredje största privata investerare i infrastruktur, med planerade projekt och investeringar på gång värda 40 miljarder dollar fram till och med år 2020.

Igår offentliggjordes den största enskilda solcellsaffären hittills, säljaren i affären var kinesiska Jinko Solar. Panelerna som såldes hade en samlad effekt på 2,7 GW. Köparen var just amerikanska Next Era.

Från öst till väst levererar Next Era Energy energi i de flesta amerikanska delstater. I år ska omsättningen växa med cirka 5 procent, men samtidigt ska resultat per aktie öka med närmare 16 procent. Bolaget har också lyckas med konststycket att genera en rörelsemarginal kring 35 procent. På årets väntade resultat handlas aktien till p/e 21.

De senaste tio åren har energibolaget lämnat en direktavkastning på kring 3 procent per år. Och den trenden består i analytikernas prognoser.

Även Next Era Energy ser ut att ladda för ett utbrott på ovansidan och aktien handlas i närheten av tidigare rekordhögsta nivåer.

Köp aktien om den stiger över 165,00 kronor. Stop loss 158,00.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -