Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Stockholmsbörsen är neutral, men Investtechs tekniska analys har hittar tre aktier med köpsignaler.

Återigen har börsen vänt upp efter att kursen utmanat stödet vid cirka 546 punkter. Att uppgången skedde på svagt tilltagande volym jämfört med tidigare nedgångsdagar är ett sundhetstecken.

Kursen ligger strax över golvet i den bredare stigande trendkanal som algoritmerna sedan en dryg vecka tillbaka definierat som den dominerande trenden. Trenden isolerat indikerar ytterligare uppgång men det finns flera indikerat starka motstånd upp till 600 punkter som kan fortsätta att begränsa uppsidan på börsen. Det gör att indexet trots trendkanalen inte ger någon klar signal om den kommande kursutvecklingen.

Investtechs Insiderbarometer visar en hög köpandelen bland insiders, vilket indikerar att de generellt anser att deras bolag är köpvärda baserat på fundamentala anledningar.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

 

Sobi ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar att optimismen ökar. Enligt Investtechs forskning fortsätter genomsnittet av aktier i stigande trendkanaler att leverera meravkastning mot börsen under de kommande månaderna.

Kursen har länge begränsats av toppar vid 143 kronor vilket indikerat att många investerare ansett att aktien varit för dyr och att rädsla för kursfall lett till vinsthemtagning. Att kursen nu passerat 143 kronor indikerar att det skett ett positivt skifte och att man nu kan motivera att köpa aktien till allt högre kurser.

Trendbilden tillsammans med positiv volymbalans och högt RSI ger bra statistiska förutsättningar för ytterligare uppgång.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Storytel B har haft en god kursutveckling efter att aktien brutit taket i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt. Enligt Invettechs forskning antyder trendbrottet att optimismen ökar kraftigt.

Det fanns dock anledning att avvakta en ingång direkt efter trendbrottet då topparna vid 82,50 och 84 kronor kunde fortsätta att begränsa uppsidan. Men torsdagens slutkurs innebar att kursen nått en ny all time high och att det således saknas horisontella motstånd över dagens nivå vilket indikerar att uppsidan är stor. Bottnen vid 82 kronor indikerar samtidigt att det finns många investerare som anser att aktien är köpvärd här och det kan begräns nedsidan.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

I samband med att hälsovårdsbolaget Immunovia AB meddelade att man godkänts för listbyte, från First North till Nasdaq Stockholms Mid Cap, ökade köpintresset markant. En långsiktig sidledes trendkanal har brutits uppåt efter att kursen passerat toppar vid 116 och 119 kronor.

Positiv volymbalans och högt RSI ger goda förutsättningar för ytterligare uppgång och det saknas horisontella motstånd över dagens nivå vilket indikerar att uppsidan är stor. Vid reaktioner tillbaka finns ett indikerat starkt stöd vid 116 kronor.

Investtechs rekommendation: Köp.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -