Inflationen, tullar och folkrättsbrott

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

KLENT STÖD. M-ledaren Ulf Kristersson är nästan jämbördig med S-ledaren Stefan Löfven som statsministerkandidat, enligt en mätning från Ipsos. Men de lyckas inte nå popularitet hos fler än de egna partianhängarna. (DN)

FEL, FEL, FEL. Inflationsmålet har inte gjort svenskarna fattigare. De som menar att Riksbanken borde hållit räntan högre för att göra kronan starkare verkar bortse från vad detta i övrigt skulle ha fått för effekter. Det skriver vice riksbankschefen Per Jansson i en debattartikel. (DI)

BEKRÄFTRAT. Vita huset bekräftade natten till fredagen att EU och sex andra länder får ett temporärt undantag från USA:s stål- och aluminiumtullar. (Ekot)

LUNDINTOPPAR FRIADE. Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet lägger ner utredningen mot Magnus Nordin, vd på Tethys Oil, och Ashley Heppenstall, styrelsemedlem i Lundin Petroleum. De två hade tidigare delgetts misstanke om medhjälp till grovt folkbrottsrätt i Sudan då Lundin Oil och Lundin Petroleum var aktiva i landet. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -