Zuckerberg bad om ursäkt i TV

Politik Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg bad om ursäkt i en exklusiv tv-intervju med CNN natten till torsdagen som handlade om skandalen kring läckt användardata.

Det var i helgen som det framkom att dataföretaget Cambridge Analytica, med kopplingar till Donald Trumps presidentkampanj 2016, hade fått information från 50 miljoner Facebook-användare utan deras kännedom. Uppgifterna satte Facebook under luppen för bolagets hantering av användardata och användarintegritet.

Mark Zuckerberg adresserade skandalen först på onsdagen genom ett inlägg på Facebook där han skrev att bolaget gjort "misstag" och talade om hur bolaget har ändrat sin policy för att säkra att användarna är skyddade.

"Jag önskar att vi hade vidtagit dessa åtgärder tidigare", sade han i tv-intervjun. "Det … är antagligen det största misstagen vi har gjort här".

Han sade vidare att Facebook planerar att meddela alla vars data Cambridge Analtyica fick tillgång till, och tillade att han önskat att bolaget inte hade väntat så länge på att berätta vad som hänt.

Mark Zuckerberg sade också att han är villig att vittna i ett eventuellt kongressförhör.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -