Dagens nya aktierekar

Börs Kindred och Getinge finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer. (Uppdaterad)

Evli Bank upptar bevakning av Endomines och sätter rekommendationen köp och riktkurs 9:30 kronor. Det skriver Reuters.

SEB Equities sänker riktkursen för Getinge till 102 kronor från 110 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Kambi till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar 115 kronor. Det framgår av en analys. Kambi stängde på drygt 117 kronor på onsdagen.

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av teknikkonsulten Sweco med rekommendationen behåll och riktkursen 190 kronor. Det framgår av Bloomberg.Swecoaktien stängde på 175:80 kronor på onsdagen.

SEB Equities sänker rekommendationen för Kindred till behåll från köp. Riktkursen sänks till 135 kronor från 148 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

Berenberg Bank höjer sin rekommendation för SKF till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 180 från 160 kronor. Det skriver Reuters. SKF stängde på 173:95 kronor på onsdagen. Enligt Berenberg kommer den goda konjunkturen att hålla i sig långt in i årets första halvår, och SKF lär överträffa intäktskonsensus för helåret 2018 med cirka 2 procent.

Mäklarhuset har höjt sina resultatestimat för 2018 med 8 procent, men tycker trots allt att SKF:s operationella hävstång (förmåga att höja lönsamheten i takt med stigande intäkter) är nedslående svag och aktien därför rimligt värderad.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -