Ny globalfond letar småbolag

Fonder Simplicity fonder har lanserat en global småbolagsfond som investerar i hela världen.

Fonden Simplicy Småbolag Global investerar i små- och medelstora bolag över hela världen. Bolagen man investerar i ska ha ett marknadsvärde understigande 40 miljarder kronor. Investeringsprocessen är strukturerad. Fokus är på kvalitetsbolag med bra tillväxt och starka kassaflöden.

Fonden följer ansvarsfulla investeringar och är fossilfri. Det innebär att de inte investerar i bolag som är verksamma inom olje- och energiutvinning. Ansvarigförvaltare är Anton Kristiansson som även är medförvaltare på övriga aktiefonder hos Simplicity.

Simplicity Småbolag Global omfattar 70 bolag. De tio största innehaven i fonden står för drygt 27 procent av fondens värde. Störst innehav är amerikansk Medifast på drygt 3 procent. Medifast påminner om Viktväktarna och säljer kosttillskott online.

Största sektor är industribolag på 25 procent, följt av finansbolag på 19 procent och teknikbolag på 16 procent. Största marknad är Nordamerika på 54 procent, följt av Europa på 23 procent och asiatiska bolag med 18 procent. Svenska bolag står för 3 procent.

Fonden investerar både på utvecklade marknader och tillväxtmarknader. Bland tillväxtmarknader märks Brasilien, Sydafrika, Indien och Kina.

Simplicity Småbolag Global har en förvaltningsavgift på 1,4 procent och finns tillgänglig på flera fondplattformar. Fonden finns även i PPM-system.

Vill du ha koll på vad som händer på fondmarknaden. Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer en gång i månaden och är helt gratis. Här lägger du upp din kostnadsfria prenumeration på nyhetsbrevet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -