Därför höjer UBS Fingerprint

Börs UBS höjer sin rekommendation för Fingerprint Cards till neutral, från tidigare sälj. Riktkursen sänks samtidigt till 10 kronor, från tidigare 11 kronor, enligt en analys daterad på tisdagen.

UBS undrar om det inte kan komma en viss lättnad efter ett svårt år under 2017, drivet av förlorade marknadsandelar, prispress och lagerkorrektion.

Banken anger två huvudskäl till uppgraderingen.

* UBS har noterat en återhämtning inom den kinesiska smartphonemarknadens leveranskedja, som också väntas fortsätta under andra kvartalet.

* M&A-aktivitet, givet den låga värderingen och att Fingerprint i november 2017 uppgav att det hade fått brev om eventuella planer om ett bud på bolaget.

UBS räknar emellertid med att första kvartalet blir svagt för Fingerprint Cards.

Banken drar också ned sina estimat för Fingerprints vinst per aktie för 2018, 2019 och 2020 främst för att reflektera prispressen i marknaden. För 2018 räknar UBS nu med en nedgång i snittpriset per sensor, asp, på 30 procent, jämfört med att tidigare ha trott på en nedgång på 15 procent.

Handeln med Fingerprint Cards-aktien stoppades vid 10.20-tiden på tisdagen, på grund av icke offentliggjord information. Enligt en analys från Pareto Securities har Fingerprint Cards pratat med vissa i marknaden och i samtalen indikerat att konsensus ligger för högt.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -