Aktierna med säljsignaler

Teknisk analys OMXSPI är tekniskt svagt negativt. Och här är tre aktier att se upp med.

Måndagens nedgång på cirka 1,45 procent resulterade i ett brott genom den tidigare stödnivån vid cirka 570 punkter och det finns istället motstånd på denna nivå. Motstånden indikerar att många investerare anser att aktierna är för dyra på dessa nivåer och det kan fortsätta att begränsa uppsidan. En slutkurs under stödet vid 545 punkter skulle vara ytterligare en negativ signal.

Skulle motstånden brytas och kursen ta sig tillbaka in i den stigande trendkanalen bedöms uppsidan ändå vara liten på grund av de indikerat starka motstånden mellan cirka 595 och 600 punkter. En slutkurs över 600 punkter kommer indikera att det skett ett positivt skifte.

Investtechs Insiderbarometer indikerar att insiders tror på fortsatt uppgång. Speciellt är köpandelen hög på kort sikt – cirka 80 procent den senaste månaden.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt svagt negativt på medellång sikt.

 

Mr Green & Co AB har brutit den stigande trendkanalen vilket signalerar svagare stigningstakt. Måndagens slutkurs under bottnarna vid 48,20 och 48,80 utlöste en säljsignal. Här har många investerare tidigare ansett att aktien fallit för mycket och efterfrågan har varit större en utbudet vilket lett till kursuppgång. Slutkursen under bottnarna visar att köparna blivit färre och indikerar att det skett ett negativt skifte.

Stödnivåerna under dagens kurs kan begränsa nedsidan, den första är vid cirka 43,50 kronor.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj.

 

CellaVision har brutit en fallande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar att optimismen avtagit. Enligt Investtechs forskning är detta en signal om svagare stigningstakt.

Kursen har också utlöst säljsignaler från en rektangelformation vilket ytterligare försvagar utsikterna för aktien under de kommande månaderna och det finns bättre aktier att äga på dagens börs.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj.

 

Kindred Group har brutit ned genom golvet i en stigande trendkanal. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt, eller inledningen av en mer horisontell utveckling. Flera toppar mellan 130 och 135 kronor kan begränsa uppsidan.

Måndagens nedgång resulterade i en slutkurs under bottnarna vid cirka 125 kronor och det är en negativ signal. På medellång sikt är nästa stöd vid 91 kronor vilket indikerar att nedsidan är stor från dagens nivå och att dagens kurs kan vara en bra utgångskurs.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Aktier i stigande trendkanaler har i genomsnitt följts av meravkastning mot börssnittet under kommande månader. Ett brott från trendkanalen mot trendriktningen ger försvagade utsikter och genomsnittsaktien har följts av en avkastning i linje med index.

Brott mot trendriktning. Genomsnittlig kursutveckling för aktier som brutit ned genom golvet i en stigande trendkanal (röd) och brutit upp genom taket av en fallande trend (blå) på Investtechs medellånga tekniska grafer.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Brott mot trendriktning. Genomsnittlig kursutveckling för aktier som brutit ned genom golvet i en stigande trendkanal (röd) och brutit upp genom taket av en fallande trend (blå) på Investtechs medellånga tekniska grafer.

 

Brott mot trendriktning. Genomsnittlig kursutveckling för aktier som brutit ned genom golvet i en stigande trendkanal (röd) och brutit upp genom taket av en fallande trend (blå) på Investtechs medellånga tekniska grafer.

 
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -