USA-terminerna pekar nedåt

USA-börserna New York-börserna såg ut att börja veckan med fallande index av terminshandeln att döma.

Inför Federal Reserves möte i veckan (tisdag-onsdag) fortsatte mycket av nyhetsflödet att ha med eventuella tullar att göra.

Vid 13.50-tiden noterades terminerna för Dow Jones industriindex och S&P 500 ned en halv procent vardera medan det teknikorienterade Nasdaq 100 backade drygt 1 procent.

I fredags gick New York-börserna försiktigt framåt, med en uppgång för storbolagsindexet Dow Jones på 0,3 procent medan S&P 500 steg 0,2 procent och Nasdaq kompositindex var oförändrat.

Asienbörserna visade små indexnedgångar på måndagen och även de större Europabörserna handlades i rött. På råvarumarknaden noterades små prisförändringar för råoljan och nedgångar för de flesta av basmetallerna.

Apple uppges för första gången arbeta med utveckling av egna displayer, baserade på nästa generations micro led-teknik. Aktien handlades ned en halv procent i förhandeln.

Facebook riskerar att dömas till höga böter som följd av att tjänsten låtit analysföretaget Cambridge Analytica få tillgång till information om 50 miljoner Facebook-användare. Cambridge Analytica har tidigare gjort sig känt när det hjälpte Donald Trump på hans väg mot Vita huset. Facebook föll drygt 4 procent i handeln före den officiella öppningen.

Elbilstillverkaren Tesla backade 1,7 procent i förhandeln sedan Goldman Sachs sagt sig räknat med att leveranserna för det första kvartalet kommer att bli en besvikelse.

Newell Brands lyfte däremot omkring 3 procent i förhandeln sedan det sent i fredags blivit känt att ägaraktivisten Carl Icahn gått in i bolaget genom en 6,9-procentig ägarandel. Bolaget ska redan ha slutit en överenskommelse om den framtida utvecklingen med Carl Icahn.

Under innevarande vecka startar börshandeln i USA redan klockan 14.30 svensk tid, eftersom USA ställt om till sommartid, vilket Sverige gör först den 25 mars.

Noteringar vid 13.50-tiden

(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för DJIA -0,48%

Terminen för S&P 500 -0,46%

Terminen för Nasdaq 100 -1,11%

2-åriga USA-räntan +0,0207 till 2,3116%

10-åriga USA-räntan +0,0257 till 2,8701%

Olja, US WTI +0,0% till 62:34 dollar/fat

Olja, Brent +0,1% till 66:29 dollar/fat

EUR/USD +0,0016 till 1:2304

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -