Telekomkamp, bidrag och strypta prognoser

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

NOKIA KLART BÄTTRE ÄN ERICSSON. Nokias aktie är klart mer köpvärd än Ericssons. Nokia var illa ute men efter hårt arbete och en rad drastiska företagsaffärer är det finländska telekombolaget i form till skillnad från krisande Ericsson. (DI)

MINDRE FÖRVALTARE DRABBAS NÄR KONSENSUS DRAS IN. Främst små fondförvaltare riskerar att drabbas när analyshusen slutar att levererar estimat till tredjepartsaktörer. (DI)

ACNE TILL SALU. Modebolaget Acne Studios är till salu och investmentbanken Goldman Sachs letar möjliga köpare. (DI)

BEKLAGAR. Regeringen beklagar Nordeas beslut att flytta huvudkontoret till Helsingfors men det finns ingen anledning till självkritik, enligt finansmarknadsminister Per Bolund. Det tycker dock Moderaternas ekonomisk politiska talesperson Elisabeth Svantesson. (DI)

VAD VILL VI HA? - SKATTEREFORM! Näringslivet vill gärna ha en skattereform och ett lägre samlat skatteuttag står högt på önskelistan för många, men inte för alla. Alliansen är dock kallsinnig till statsminister Stefan Löfvens inbjudan till förhandlingar om en skatteuppgörelse. (DI)

20.000:-. Sverigedemokraterna vill införa ett bidrag på 20.000 kronor till de som får sitt första barn. För att finansiera förslaget föreslår partiet bland annat att flerbarnstillägget ska skäras ned. (Ekot).

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -