Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Här är tre aktier med köpsignaler enligt Investtechs tekniska analys.

Optimisterna blev snabbt färre då kursen senast tog sig in i området mellan cirka 569-583 punkter, där flera toppar indikerar att rädslan för kursfall är påtaglig. Kursen utmanar nu de övre topparna, men skulle dessa brytas och ta sig tillbaka in i den stigande trendkanalen är bedöms uppsidan vara liten. Det finns indikerat starka motstånd mellan cirka 595 och 600 punkter.

På lång sikt har algoritmerna definierat en rektangelformation med golv nära stödet vid 546 punkter och tak nära motståndet vid cirka 600 punkter. Statistik som Investtech tagit fram visar att när väl den här typen av formationer bryts tenderar optimismen eller pessimismen att hålla i sig under en längre tid framöver. Det indikerar att det krävs en eller en efterföljande serie av stora nyheter eller händelser som får många investerare att bli helt övertygade om i vilken riktning börsen är på väg.

Investtechs Insiderbarometer indikerar att insiders tror på fortsatt uppgång. Speciellt är köpandelen hög på kort sikt – cirka 80 procent den senaste månaden.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

 

Addtech B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar att optimismen ökar stadigt. Enligt Investtechs statistik på Stockholmsbörsen indikeras ytterliggare uppgång innanför trendkanalen, och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på närheten till golvet i trendkanalen samt att nästa horisontella motstånd är vid 200 kronor.

Volymbalansen är positiv – normalt stiger aktien på dagar med hög handelsvolym och faller på dagar med låg handelsvolym – och det är något som stärker trendbilden.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Semcon ligger i en stigande trendkanal på kort sikt och utlöste en köpsignal då kursen passerade 54 kronor. Det ger en indikation om att aktien inleder ett trendomslag efter att kursen legat i en fallande trendkanal på medellång sikt.

Högt RSI – positivt momentum – och hög volym stärker signalen.

Enligt Investtechs Insiderbarometer är handelsmönstret bland insiders positivt. Bland annat rapporterades två köp till ingångskurser strax under 51 kronor den 23 februari.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Sectra B steg på hög volym i samband med att bolaget redovisade en delårsrapport under måndagen. Uppgång på hög volym indikerar att köpintresset är högt på kort sikt.

Aktien är tillbaka i en stigande trendkanal på medellång sikt men det finns ett indikerat starkt motstånd definierat på både medellång och lång sikt vid cirka 186 kronor. Motståndet kan begränsa uppsidan men statistiken från den stigande trendkanalen indikerar ytterligare uppgång och närheten till golvet i trendkanalen och de horisontella stöden vid 164 och 174 kronor kan begränsa nedsidan.

Investtechs rekommendation: Svagt köp.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -