Boskalv, konkursrisk och värsta scenariot

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

VÄRSTA SCENARIOT. Det svenska scenariot är det värsta av alla länders i årets stresstester av den europeiska banksektorn. Det inkluderar stigande räntor, fallande aktiemarknad och en halvering av priserna på svenska bostäder. (SvD)

FÖRLAMNING. Fokus på åtstramningar i den ekonomiska politiken tar inte hänsyn till de kostnader som är förknippade med att skjuta investeringsbeslut på framtiden. Varje år med illa fungerande kollektivtrafik, eller skadliga skatter, innebär en kostnad, skriver Andreas Wallström, chefsanalytiker på Nordea. (DI Debatt)

KONKURSRISK. Regeringens förslag för reform av bolagsskatten skrämmer företagen och riskerar att leda till fler konkurser, enligt advokatbyrån DLA Piper, som också tror att utländska bolag kommer att rata Sverige vid stora företagsaffärer. (DI)

LÖÖF-INTERVJU. Centerledaren Annie Lööf hyllar pragmatism och förmågan att göra upp över blockgränsen. (DN)

KRYPTOVALUTOR. Kryptovalutor ger brottslingar full anonymitet, men eftersom kostnaderna är så svårbedömda blir till och med kriminella nervösa. (DI)

NORRMAN IN I SCANDIC: Den norska tidningsmogulen Trygve Hegnar har efter hotellkedjan Scandics kursras vid vinstvarningen i januari köpt aktier för en halv miljard kronor och blivit den tredje största ägaren med ett innehav på 4,99 procent. Han ville in i ett större bolag inom besöksnäringen. (DI)

H&M SATSAR PÅ NY TEKNIK. Klädkedjan genomför ett stort arbete för att stärka och modernisera butikerna. Planerna uppges vara långt framskridna och tekniska lösningar går att få in redan i år. (DI)

STOCKHOLM EPICENTER I BOSTADSMARKNADENS HÖSTSKALV. Siffror från de börsnoterade bostadsutvecklarna pekar på att epicentrum för skalvet på bostadsmarknaden låg i Stockholm. I säsongsmässigt starka januari vände boprisindex upp och aktörer andas försiktig optimism. Det återstår att se huruvida det värsta redan är över. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -