Lönner: Rekordmånga förvärvsmöjligheter

Börs Arkitekten bakom och storägaren i Karo Pharma ser fortsatt goda förvärvsmöjligheter. Det skriver han i rapporten för det fjärde kvartalet.

"Min bedömning är att jag nog aldrig upplevt att det finns så många intressanta och lönsamma förvärvsprojekt som nu", skriver Anders Lönner, som även är styrelseordförande i Karo Pharma och som tidigare låg bakom Medas fleråriga förvärvsdrivna expansion.

Han tillägger att det är viktigt att bolaget i förvärvsjakten har "rätt inställning" och är "seriösa och disciplinerade".

"Vår plan är att förstärka vår position ytterligare i Norden inom framförallt OTC-läkemedel. Nästa steg innebär också att vi tar klivet utanför Norden. Under nästföljande år kommer vi kunna lansera flera produkter. /…/ Karo Pharma har alla förutsättningar att lyckas väl", skriver han i rapporten.

Karo Pharma, som tidigare hette Karo Bio, redovisade ett resultat efter skatt på -35,2 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (91,4). Det justerade ebitda-resultatet var 41,8 miljoner kronor (28,9), motsvarande en marginal på 17,5 procent (29,9).

"Den relativt sett lägre marginalen i fjärde kvartalet beror främst på den lägre justerade ebitda-marginalen hos Weifa. Omstrukturering för att uppnå synergieffekter avseende rörelsekostnader går enligt plan", skriver bolaget.

Det rapporterade rörelseresultatet landade på -10,6 miljoner kronor (20,8). Extraordinära kostnader av "jämförelsestörande karaktär" belastar fjärde kvartalet med cirka 28 miljoner kronor, skriver bolaget.

"Vi följer vår plan och fjärde kvartalet gav tillväxt med ökad vinst", skriver bolaget arbetande styrelseordförande Anders Lönner i rapporten.

Nettoomsättningen uppgick till 239 miljoner kronor (96,5).

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -