Coor delar ut 4 kronor/aktie

Börs Coor Service Management redovisar ett justerat ebita-resultat på 125 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017, och prickar prognoserna.

Nettoomsättningen uppgick till 2.112 miljoner kronor, jämfört med väntade 2.061 miljoner, enligt SME. Den organiska försäljningstillväxten blev 9 procent.

En utdelning om totalt 4:00 kronor per aktie föreslås för helåret 2017. Väntar var 3:50 kronor. Av utdelningen betraktas 1:80 kronor som ordinarie och 2:20 kronor som extra utdelning.

Coor Service Management avslutade 2017 med ett fjärde kvartal vars justerade ebita-resultat var i linje med analytikernas förväntningar enligt SME Direkts prognossammanställning.

Den organiska försäljningstillväxten ökade till 9 procent i kvartalet och styrelsen bjuder på en extra utdelning. Bolaget säger sig möta en fortsatt god efterfrågan och ser spännande affärsmöjligheter.

"Vår uppfattning är att utsikterna för tillväxt, lönsamhet och kassaflöde i linje med våra målsättningar över tid är goda", skriver vd Mikael Stöhr i bokslutsrapporten.

Han fortsätter:

"Vi upplever ett stort intresse och god efterfrågan på marknaden och ser intressanta affärsmöjligheter i hela Norden."

Coor redovisar ett justerat ebita-resultat på 125 miljoner kronor för det fjärde kvartalet, jämfört med analytikernas snittestimat på 126 miljoner kronor i SME Direkts konensusprognos. Den justerade ebita-marginalen minskade dock till 5,9 procent från 6,2 procent ett år tidigare.

"Högre marginal i Danmark och Finland motverkades av minskad marginal i Norge, medan Sveriges marginal var oförändrad", uppger bolaget.

"Tillväxt och starkt kassaflöde skapar utrymme för både värdeskapande förvärv och höjd utdelning", kommenterar Mikael Stöhr.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -