Nordea, elmarknaden och uppdragsanalyser

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep

AVTALSRISK. Socialdemokraterna har inte insett att Ceta-avtalet mellan EU och Kanada kan leda till att Sverige inom kort kan stämmas av kanadensiska investerare, enligt institutet Katalys. (DI)

MER PENGAR. För att nå bästa operativa förmåga behöver försvaret 168 miljarder kronor mer till 2030 enligt försvarsmaterialutredningen. (DI)

OMTAG FÖR ELMARKNAD. Avregleringen av elmarknaden är ett misslyckande och regeringen bör börja arbeta för att styra upp branschen, enligt fackförbunden Seko och Elektrikerna. (SvD)

UPPDRAGSANALYS SPRIDER SIG. SEB kommer börja med så kallad uppdragsanalys och därmed följa Danske Bank och Nordea i spåren. (DI)

FLYTTKRITIK. Didner & Gerge, som är Nordeas tionde största ägare, är skeptisk till bankens planer på att flytta huvudkontoret till Helsingfors. (SvD)

HÖGRE TELE2-SKULD? Det skulle framgent gå att ha en högre skuldsättning i Tele2 än dagens 1,5 gånger ebitda, eftersom andra fastnätsoperatörer i Europa ligger kring 4 och mobiloperatörer 1,7-2, anser huvudägaren Kinneviks vd Georgi Ganev. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -