Dagens nya aktierekar

Börs Swedol och Enquest finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer. (Uppdaterad)

Pareto höjer sin rekommendation för det sedan i höstas First North-listade cleantechbolaget Climeon till köp från behåll, med riktkursen oförändrad på 58 kronor.

Det framgår av en analys på tisdagen, publicerad inför Climeons bokslutsrapport på fredag och delvis som en reaktion på en tysk order inom geotermisk elproduktion i fredags.

"Med tre strategiska order sedan mitten av 2017 från Island, USA och nyligen Tyskland, tar Geothermal över Maritime och Industrial som Climeons huvudsegment för order och tillväxt", skriver analyshuset och väntar sig ett fortsatt skifte till Geothermal redan under 2018 och därefter, efter att segmentet inför nämnda beställningar betraktades som en mer långsiktig möjlighet.

Den senaste geotermikordern tillkännagavs i fredags och avser 16 värmekraftverk med en sammanlagd kapacitet på 14.000 megawattimmar per år till bayerska Kirchweidach, med ett ordervärde på 5 miljoner euro. Aktien steg drygt 6 procent på fredagen men tappade hela den uppgången på måndagen.

Bokslutsrapporten väntas redovisa begränsad omsättning och ökande förluster eftersom Climeon förbereder sig för hög tillväxt i år och kommande år, skriver Pareto och väntar sig positivt kassaflöde först år 2020.

Bank of America Merrill Lynch höjer sin rekommendation för SSAB till köp från neutral. Det skriver Reuters.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Swedol till köp från behåll. Riktkursen höjs till 39 från 34 kronor. Det framgår av en analys.

Barclays Capital sänker riktkursen för Enquest till 2:57 kronor från 3:02 kronor. Rekommendationen undervikt upprepas. Det framgår av Bloomberg. Enquest-aktien stängde på 3:71 kronor i måndags, motsvarande en uppgång på 14 procent, efter att bolaget lämnat produktions- och investeringsprognos för 2018.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Saab till 460 kronor från 495 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Saab steg 5,5 procent till drygt 395 kronor på måndagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Hexpol till behåll från sälj. Riktkursen är 75 kronor. Det framgår av en analys.

Danske Markets sänker sin rekommendation för nätmodehandlaren Boozt till behåll från köp. Riktkursen höjs dock till 100 från 85 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev. Senast betalt för aktien var närmare 93 kronor, efter en kursökning på cirka 50 procent sedan november.

JP Morgan höjer sin rekommendation för SKF till neutral från undervikt. Riktkursen är fortsatt 175 kronor. Det skriver Bloomberg First Word. SKF-aktien stängde på 169:95 kronor på måndagen.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -