Uppgång väntas i Lundin Mining

Börs Gruvbolaget Lundin Minings rapport för det fjärde kvartalet bör leda till en måttlig positiv kursreaktion, då resultatet var bättre än analytikerna i genomsnitt räknat med.

 Någon stor dramatik visar siffrorna dock inte, då bolaget redan tidigare rapporterat produktionsvolymer för kvartalet.

Den bilden ger några analytiker, vars snabbkommentarer Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

"Vi väntar oss en försiktigt positiv kursreaktion efter det fjärde kvartalets resultat, som var något över estimaten till följd av högre realiserade kopparpriser och lägre avskrivningar [än väntat]", skriver RBC Capital, som också konstaterar att kostnaderna var i nivå med förväntningarna och att bolaget upprepar sina prognoser för 2018.

Lundin Minings operativa rörelseresultat blev 312 miljoner dollar för det fjärde kvartalet. Analytikerna hade räknat med ett operativt resultat på 292 miljoner dollar, enligt Inquiry Financials sammanställning inför rapporten.

Till de positiva inslagen i rapporten räknar RBC också att de pågående projekten vid den chilenska Candelaria-gruvan och vid Eagle East i Michigan fortsätter att utvecklas i linje med eller snabbare än ursprungligen planerat.

På minuskonton noteras att konflikten med fackföreningarna i Portugal fortsätter, med risk för ytterligare strejker. Enligt RBC uppger lokala media att en tredagarsstrejk planeras till början av mars.

Även kanadensiska Raymond James slår fast att resultatet var bättre än väntat, vilket banken förklarar med att försäljningsvolymerna översteg kvartalets produktion.

Credit Suisse lyfter fram att nettoresultatet slog förväntningarna, vilket bankens analytiker huvudsakligen förklarar med en omvärdering av ersättningen för försäljningen av Tenke-gruvan.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -