Aktierna som bara har köprekar

Börs På Stockholmsbörsen finns sex bolag, som bevakas av minst tre analytiker, där samtliga satt köp på respektive aktie. Fyra av bolagen handlas på börsens Midcap-lista och två på börsens Largecap-lista.

Bolagen där samtliga bevakande analytiker satt köp är spelmarknadsföringsbolaget Catena Media, it-återförsäljaren Dustin Group, Investor, fönsterproducenten Inwido, mobilspelbolaget Leo Vegas och Platzer Fastigheter.

Överlägset störst av de köprekommenderade bolagen är investmentbolaget Investor med ett marknadsvärde på 276 miljarder kronor.

Investors aktie har inte haft någon fantastisk utveckling på börsen under den senaste tolvmånadersperioden. Aktien är upp 1,5 procent sett ett år tillbaka i tiden.

Investors noterade innehav består av Atlas Copco, ABB, SEB, AstraZeneca, Wärtsilä, Saab, Electrolux, Nasdaq, Sobi, Ericsson och Husqvarna.

I slutet av 2017 var Investors substansvärde per aktie 440 kronor. Det innebär en substansrabatt på 21 procent.

Svagast av aktierna med enbart köprekommendationer har fönstertillverkaren Inwido gått. Inwidos aktie har gått ner med drygt 25 procent under den senaste tolvmånadersperioden.

Aktien har gått svagt i spåren av ett par vinstvarningar till följd av produktions- och leveransproblem som företaget haft under andra och tredje kvartalet 2017.

I samband med presentationen av rapporten för det fjärde kvartalet lovade vd Håkan Jeppsson att de grundläggande orsakerna till produktionsstörningarna i den svenska verksamheten nu är hanterade. Bolaget bedömer dock att det har en bit kvar för att nå full effektivitet.

Under det fjärde kvartalet 2017 ökade försäljningen med 4 procent och orderingången under kvartalet var 2 procent högre än samma period 2016.

Starkast av aktierna med enbart köprekommendationer har mobilspelsoperatören Leo Vegas gått. Aktien har stigit med nästan 140 procent sett ett år tillbaka i tiden.

Leo Vegas aktie har dock fallit tillbaka en bit från sin högsta notering efter att rapporten för det fjärde kvartalet kom in lägre än väntat.

Enda fastighetsbolaget på listan är Göteborgsbaserade Platzer fastigheter. Företaget förvaltar och utvecklar ett fastighetsbestånd på 460 000 kvm koncentrerade till centrala och västra Göteborg.

Den 8 februari redovisade Platzer hyresintäkter för helåret på 995 miljoner kronor jämfört med 687 året innan. Förvaltningsresultatet förbättrades med 51 procent till 486 miljoner kronor. Bolaget meddelade att utdelningen höjs till 1,50 kronor från 1,10.  

Följ Placera på Facebook.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -