Batterier, räntor och bokritik

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

ENIG SKUGGDIREKTION. Skuggdirektionen uppmanar för fjärde mötet i rad Riksbanken att höja räntan. Börsoro och skakig bomarknad väger lätt mot stark konjunktur och högt resursutnyttjande, enligt ledamöterna, som kritiserar Riksbankens smygförlängning av obligationsköp. (DI)

TELIA AVSTÅR TDC. Telia ger efter turerna med konsortiebud och sprucken MTG-affär upp planerna på ett köp av danska TDC, då det enligt vd:n inte är tillräckligt värdeskapande för Telias aktieägare. (DI)

INGA ABB-PENGAR TILL NORTHVOLT. ABB har fortfarande, fem månader efter sin avsiktsförklaring om att investera 10 miljoner euro i Northvolt, inte investerat något. Enligt ABB beror det på att avtalet som reglerar investeringen ännu inte är slutfört. (DI)

C SÄGER NEJ. Centerpartiet säger nej till regeringens plane om en så kallad exitskatt eftersom den drabbar småföretag och företag med internationell verksamhet. (DI Debatt)

…OCH DET GÖR DE ANDRA OCKSÅ. Resten av oppositionspartierna kräver också att förslaget om en ny utflyttningsskatt stoppas. Finansminister Magdalena Andersson uppger att konsekvenserna för näringslivet måste utredas innan regeringen tar ställning till förslaget. (DI)

MP-KRAV. Miljöpartiet vill att den sista droppen fossila bränslen för fordon ska säljas i Sverige år 2030. (DN Debatt)

MER TILL PENSIONÄRER. I regeringens grundskyddsutredning föreslås de sämst ställda pensionärerna få högre garantipension och höjt tak för bostadstillägget. (DN)

BOKRITIK. Mäklare och byggindustrin är kritiska mot "oskäligt negativa avtal" för köpare av nyproducerade bostadsrätter. En del byggföretag förstör för hela branschen, anser de. (SvD)

KINA. Säpo oroar sig över att kinesiska investeringar i Sverige kan leda till att känslig teknik kan hamna hos den kinesiska militären. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -