MTG: Omstämpling ett alternativ

Börs Kinnevik ser flera möjliga alternativ nu när MTG-affären med TDC tycks vara på väg att utebli, enligt vad dess vd Georgi Ganev säger till Dagens Industri på måndagseftermiddagen.

"Det finns flera olika alternativ. Vi kommer ha en dialog med EU-kommissionen och göra det som krävs, så länge det är ekonomiskt försvarbart. Om det är omstämpling eller något annat får vi se. Det här var en möjlighet som dessutom var bra strategiskt i sig", besvarar han frågan om en lösning är att stämpla om Kinneviks A-aktier i MTG till B-aktier.

Kinnevik äger 4,5 miljoner av totalt 5 miljoner A-aktier, och 9,0 miljoner B-aktier i MTG, motsvarande 20 procent av kapitalet och 48 procent av rösterna i bolaget.

I fredags sade Georgi Ganev till Nyhetsbyrån Direkt att den affär där Tele2 och Com Hem ska slås ihop inte är avhängig av att MTG säljs till TDC.

"De här två affärerna är starka och står på sina egna ben. Vi anser visserligen att TDC/MTG-affären är vad som hjälper Tele2/Com Hem-affären att gå igenom från ett regulatoriskt perspektiv, men vi ser det inte som den enda möjliga lösningen. Vi lovar att fortsätta vår dialog med EU-kommissionen och bolagen om hur vi kan hjälpa till att bryta vår de facto-kontroll över tv-distributionsmarknaden. Den dialogen kommer vi att föra oavsett hur det går med TDC/MTG", sade han.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -