Börsveckans nya köpråd

Börs Fyra svenska aktier får köpråd i nya numret av tidningen Börsveckan,

Börsveckan rekommenderar i senaste numret köp av Acando, Hiq, Swedbank och Trention.

Däremot anser tidningen att man avvakta med MTG, Micro Systemation, SSAB och JM.

För Hiq upprepas köprådet efter det starka bokslutet även om potentialen minskat en aning efter en god kursutveckling den senaste tiden. Inte heller för Acando finns någon anledning att byta ut köprådet efter bokslutet, enligt Börsveckan.

Även för Swedbank kvarstår köprådet. Banksektorn kanske kommer att vara pressad på farhågor om effekterna av stigande räntor men Börsveckan ser en positiv chans/risk i Swedbank, inte minst givet en direktavkastning som överstiger 6 procent.

Börsveckan har också en positiv rekommendation på investmentbolaget Trention, men likviditeten i aktien är begränsad och Trention passar bara som en krydda i portföljen.

I SSAB är det läge att ta hem vinsten då värderingen känns rimlig utifrån Börsveckans förväntningar kring tillväxt och lönsamhet för 2018.

Trots att JM är en av de bättre spelarna i sin bransch ser tidningen inget köpläge än. Riskerna på nedsidan är fortsatt stora på kort sikt.

Efter storaffären mellan MTG och TDC kom ytterligare uppgifter i veckan om ett konkurrerande bud på TDC. Det ökar osäkerheten i MTG och Börsveckan vill avvakta och ser hur det slutar.

Micro Systemation-aktien är för dyr, enligt tidningen. Tillväxttakten är hög men ogynnsam produktmix pressade marginalerna rejält i fjärde kvartalet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -