Dagarna som gör semestern längre

Privatekonomi: 2018 har fler röda dagar än på flera år. Här är dagarna du ska ta ledigt i år för att maxa din semester.

2018 bjuder på bra utväxling på semesterdagarna för löntagarna till skillnad från de senaste åren då många röda dagar har hamnat på lördagar och söndagar.

Mars och april. Först ut är påsken som i år kommer tidigt. Genom att ta ut tre eller fyra semesterdagar veckan före påskhelgen, 26 - 29 mars så får du en sammanhängande ledighet om tio dagar, 24 mars- 2 april.

Maj. Sedan kommer sköna maj. Tar du ledigt på valborgsmässoafton dagen före 1 maj, som infaller en tisdag, får du en helg som varar fyra dagar, 28 april-1 maj.

Ta ledigt på fredagen den 11 maj, dagen efter Kristi himmelfärdsdag, torsdag den 10 maj så får du en långhelg om fyra dagar, 10 - 13 maj.

Juni.  I sommar kan du spetsa ledigheten ytterligare. Nationaldagen den 6 juni är på en onsdag. Om du tar ut två semesterdagar får du totalt fem lediga dagar, 2 - 6 juni eller 6 - 10 juni.

Midsommarafton den 22 juni kan erbjuda en långhelg om fyra dagar om du tar ledigt torsdag den 21 juni eller måndag den 25 juni.

Hösten bjuder tyvärr inte på några röda dagar.

December och januari. Årets jul och nyår är de bästa tänkbara för löntagarna eftersom de båda ligger på en måndag. Eftersom juldagen och annandagen är på en tisdag och onsdag och nyårsdagen på en tisdag kan du ta ut två semesterdagar och få elva dagars sammanhängande ledighet. 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -