Bitcoin-förbud, Geely och Nordeas återflytt

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

OMPRÖVNING. Försäkringskassans bedömningar om normalt förekommande arbete ska utredas och de måste öka förståelsen för sina beslut, enligt socialminister Annika Strandhäll. (DN)

BANKUNION LOCKAR. Det inträdet i bankunionens regelverk som främst ligger bakom Nordeas planerade flytt till Finland, säger vice ordförande Lars G Nordström. Om Sverige går i samma union skulle banken kunna flytta tillbaka till Sverige. (DI)

KONSTIGT BESLUT. Finansförbundet tycker att Nordeas förbud mot bitcoin är märkligt, och frågan är om de har arbetsrätten på sin sida. (DI)

GILLAR GEELY. Kinesiska Geely har varit en bra ägare för Volvo Cars och har hjälpt biltillverkaren komma in på den kinesiska marknaden, uppger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson apropå Geelys investeringar AB Volvo. (DI)

BRÅTTOM AGERA. Det är bråttom med politiska initiativ för att hejda skuldtillväxten enligt Finansinspektionens chef Erik Thedéen. (DI)

MER TILL VÅRDEN. KD-ledaren Ebba Busch Thor säger nej till höjda skatter för att finansiera vården, som bör få mer resurser och bättre ledarskap. Hon anser också att dörren för att förhandla med Sverigedemokraterna är stängd. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -