Investor delar upp utdelningen

Börs Flera av Investors portföljbolag delar upp utdelningen i flera utbetalningar. Nu vill Investor göra på samma sätt. Det framgår av investmentbolagets bokslutskommuniké.

"Från och med nu föreslås utdelningen betalas ut i två delar för att bättre spegla vårt kassaflöde, i och med att ett flertal av våra företag delat upp betalningen av sina utdelningar", skriver vd Johan Forsell i rapporten.

Utdelningen föreslås höjas från 11 till 12 kronor. I maj kommer Investor betala ut 8:00 kronor per aktie, och resterande 4:00 kronor kommer till aktieägarna i november 2018.

"Vårt kassaflöde var fortsatt starkt under 2017, drivet av mottagna utdelningar från våra noterade kärninvesteringar, betydande distribution till Patricia Industries och nettokassaflöde från EQT. Merparten av kassaflödet användes till att betala vår egen utdelning och till investeringar inom Noterade Kärninvesteringar, men det stärkte även balansräkningen ytterligare", skriver Johan Forsell och pekar på att nettoskuldsättningsgraden uppgick till 3,5 procent vid fjolårets slut, ned från 5,3 procent motsvarande tidpunkt föregående år.

Läs också: Investor höjer utdelningen

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -