Zinzino: Minuskvartal, höjd utdelning

Börs First North-listade direktförsäljningsbolaget Zinzinos styrelse kommer till årsstämman 2018 föreslå en utdelning på 45 öre per aktie (25).

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Styrelsen har gjort en strategisk översyn och i samband med detta utarbetat en plan för att arbeta aktivt med balansräkningen i koncernen. På så vis skapas bland annat utrymme till ökad aktieutdelning under 2018", heter det i pressmeddelandet.

För det fjärde kvartalet redovisade bolaget totala intäkter på 155 miljoner kronor (145) motsvarande en tillväxt på 7 procent jämfört med motsvarande period i fjol, vilket tidigare rapporterats.

Det innebär att de totala intäkterna för hela 2017 uppgick till 540 miljoner (479), vilket motsvarar en ökning med 13 procent.

Bolaget meddelar i fredagens pressmeddelande samtidigt att ebitda-resultatet utvecklade sig "något sämre" än den prognos bolaget gav i samband med rapporten för det tredje kvartalet.

Ebitda för helåret hamnar preliminärt på 10,7 miljoner kronor (23,1), För det fjärde kvartalet beräknas ebitda uppgå till -2,5 (4,6) miljoner kronor.

"Den något svagare vinstmarginalen kan främst härledas till extraordinära kostnader för kampanjer och provisioner till företagets säljkår under senare delen av Q4", skriver bolaget.

"Bolaget har under ingången av 2018 återgått till normal kostnadsnivå för säljprovisioner vilket förväntas medföra att ebitda rör sig upp mot historiska nivåer och därmed en fortsatt god lönsamhet i nivå med tidigare kvartal", heter det vidare.

Bolagets vd Dag Bergheim Pettersen säger i en kommentar att bolaget planerar för god tillväxt på flertalet marknader under 2018.

"…och särskilt finns möjlighet till genombrott på volym-marknader såsom Tyskland och Spanien. Vi har vidtagit åtgärder och kommer till att förbättra vinstmarginalerna väsentligt under 2018 och framöver. Vi har som mål att nå 1 miljard SEK i omsättning inom 3 till 4 år, vilket ger skalfördelar och kraftigt förbättrad lönsamhet", säger vd Dag Bergheim Pettersen i en kommentar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -