Avanza: Vinstprognoser upp 5 procent

Börs Konsensusförväntan för nätbanken Avanzas rörelseresultat samt vinst per aktie dras upp 5 procent för såväl 2018 som för 2019. Det framgår av SME Direkts konsensusuppdatering.

I det gångna kvartalet var det framför allt raden övriga intäkter som överraskade positivt. En bidragande faktor var ökat intresse för utländska tillgångar vilket stödde valutaintäkterna i det gångna kvartalet.

Till stöd för de uppskruvade vinstförväntningarna ligger att SME-förväntningarna på Avanzas totala intäkter under 2018 och 2019 kommit upp med 2 till 3 procent. Det är främst för raden övriga intäkter som förväntningarna skruvats upp - med 6 respektive 8 procent i år och nästa år. Inom denna rad kommer även intäkter från Stabelo-bolånesamarbetet att synas.

Avanzas vd Rikard Josefson sade i samband med bokslutet för 2017 att efterfrågan för det breddade bolåneerbjudandet varit "högre än förväntat" och kan tänks bli en "stor succé".

"Marknaden spekulerar vilt kring vilket vinstbidrag som Stabelo kan ge till Avanza", konstaterade SEB i en analys i fredags.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -