Electrolux i täten

Börs Stockholmsbörsen handlades något högre vid lunchtid på fredagen. Electrolux tog ledningen efter positiv statistik.

SEB backade efter att ha meddelat att säkerhetsmarginalen är mindre än vad som tidigare antagits. Flera verkstadsbolag avancerade inför helgen och kommande rapportperiod som drar i gång mot slutet av nästa vecka.

OMXS30 var upp 0,3 procent till nivån 1.630 klockan 12.25, då aktier för närmare 7 miljarder kronor hade omsatts på Stockholmsbörsen.

Electrolux tog ledningen i OMXS30 med plus 1,7 procent efter branschorganisationen AHAM:s statistik om en 2-procentig ökning av vitvaruleveranser i USA under december.

Indexjumbo och mest omsatta aktie var samtidigt SEB, minus 1,5 procent, efter att ha meddelat att bankens kapitalbuffert minskar med runt 50 baspunkter som en effekt av förändrade redovisningsprinciper.

Utanför OMXS30-indexet var Avanza sämsta storbolag, minus närmare 6 procent efter torsdagens rapportrusning. Både SEB och Carnegie har sänkt aktien till sälj från behåll.

Addnode steg 5 procent efter nyheten om Creades som ny storägare: investmentbolaget var köparen bakom den storpost på drygt 5 procent som mäklades på torsdagen.

Öresund backade 1,8 procent efter sin bokslutskommuniké, med besked om utdelning av Bilia- och MQ-aktier i stället för som i fjol kontanter.

Sprint Biosciences föreslår en företrädesemission på 38 miljoner kronor med teckningskurs 15 kronor. Aktien rasade 24 procent till under 17 kronor.

Paradox steg nästan 2 procent efter en allmän positiv bild om bland annat framtiden för den än så länge mindre omfattande mobilspelssidan från vd i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

THQ Nordic var upp nästan 6 procent. Redeye har adderat spelbolaget till sin favoritportfölj för 2018

Vidare inom spelsektorn var MAG Interactive upp närmare 4 procent efter att Danske Markets inlett bevakning med köp.

Graf: Stockholmsbörsens OMXS30-index 2018-01-19

image

 

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -