Razzia mot Lundin Petroleum

Folkrättsbrott Svensk och schweizisk polis har gjort tillslag mot Lundin Petroleums kontor i de båda länderna på tisdagen, med anledning av utredningen mot bolagets ledning om medhjälp till folkrättsbrott i Sudan.

Det skriver Dagens Industri.

Tidningen har talat med åklagaren Pontus Hamilton, som är en av flera åklagare som arbetar med förundersökningen och inte vill bekräfta huruvida det gjorts en husrannsakan mot bolaget.

Lundin Petroleums presschef, Robert Eriksson, bekräftar för tidningen att kontoret har haft besök av svenska utredare som en del i den förundersökning som bedrivs i Sverige.

"Vi fortsätter att samarbeta med förundersökningen och är övertygade om att det inte finns någon grund för några anklagelser om felaktigheter mot några representanter för Lundin. Vi är dock överraskade och frustrerade över att dessa besök sker nu, efter nästan åtta års förundersökning och efter att vi hela tiden samarbetat med åklagaren", säger han.

I december uppgav kammaråklagare Magnus Elving för DI att målsättningen var att "förhoppningsvis vara klar med förundersökningen i februari eller mars nästa år".

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -