Edgeware tvingas till vinstvarning

Börs Edgeware vinstvarnar för det fjärde kvartalet 2017. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nettoomsättningen förväntas uppgå till cirka 68 miljoner kronor, vilket innebär att summan för helåret blir cirka 237 miljoner. Motsvarande siffror för 2016 var 85 miljoner respektive 252 miljoner.

Rörelseresultatet för det fjärde kvartalet 2017 förväntas uppgå till 6 miljoner kronor, att jämföras med 10 miljoner för motsvarande period 2016. Helårsresultatet blir således cirka 12 miljoner kronor. Motsvarande siffra 2016 var 19 miljoner.

De nämnda sifforna är preliminära, och ännu inte reviderade.

Anledningen till att sifforna avviker är att försäljningen under det fjärde kvartalet 2017 inte utvecklats på det sätt som bolaget förväntat sig.

"Det är framförallt lägre försäljning till några av våra största kunder som förklarar detta. Dessutom har vi generellt sätt lägre nivåer av årsskiftesflöden än tidigare år", säger vd Joachim Roos.

Den fullständiga bokslutsrapporten för fjärde kvartalet kommer att publiceras den 12 februari, några dagar tidigare än vad som tidigare meddelats.

Edgeware, som är verksamt inom teknologi för distribution av tv- och videotjänster och som är noterat på Stockholmsbörsen sedan slutet av 2016, håller telefonkonferens på fredagens klockan 10.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -