DI: TDC kvar i Telias tankar

Börs Pressen på Telia ökar efter den planerade sammanslagningen av Tele2 och Comhem. Telia överväger motdrag och bolaget har inte gett upp tanken på ett förvärv av danska TDC. Det skriver Dagens Industri i fredagens tidning.

 

Telia vd Johan Dennelind bekräftade under 2017 att bolaget tittat på TDC men då ansett att den danska operatören var för dyr.

Enligt källor till Dagens Industri har Telia dock inte helt gett upp på tanken av ett förvärv på andra sidan Öresund. Det finns samtidigt flera hinder till ett sådant äventyr. TDC värderas till cirka 40 miljarder kronor och det kräver sannolikt en nyemission för Telia, något som är känsligt för regeringen i valårstider. Men det ska inte, skriver Dagens Industri, uteslutas att Telia finansierar ett förvärv med lån.

"Den lösningen ter sig som mer sannolik efter onsdagens händelse", säger en källa till tidningen.

I artikeln påpekas dock att Telias skuldsättning vid en sådan lösning skulle gå över målintervallet och det skulle därmed bli svårt att genomföra offensiva satsningar på den pressade, svenska marknaden. Det finns även en risk att flera utdelningsjagande ägare skulle bli besvikna.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -