Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Börsen är svagt positiv enligt Investtechs tekniska analys, som också har hittat två aktier med köpsignaler. En svensk klassiker får däremot neutrala signaler.

OMX Stockholm PI ligger strax över golvet i en stigande trendkanal på medellång sikt. Trendkanalen indikerar fortsatt upp gång men börsen visar samtidigt kortsiktiga svaghetstecken som ökar risken för ett brott ned från trendkanalen.

Kursen har passerat en kortsiktig stödnivå på tilltagande volym och samtidigt indikerar investtechs hausseindex att det råder en övervikt av pessimister bland både kortsiktiga och långsiktiga investerare.

Investtechs Insiderbarometer indikerar emellertid att insiders tror på fortsatt positiv utveckling på Stockholmsbörsen. Köpandelen är strax över 70 procent för såväl senaste året som på mer kortsiktiga tidsintervall.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt svagt positivt på medellång sikt.

 

AcadeMedia ligger i en stigande trendkanal med en stigningsgrad som motsvarar cirka 14 procent. Trots att aktien haft en stark utveckling på kort sikt så indikerar den tekniska bilden att aktien skall fortsätta uppåt och leverera meravkastning mot referensindex.

I samband med att kursen passerade ett tidigare motstånd vid 64 kronor passerades också den kritiska RSI 70-nivån vilket indikerar att kortsiktigt momentum är starkt positivt och enligt Investtechs forskning är detta en köpsignal.

Insiderhandeln är positiv efter att flera köp rapporterats under hösten.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

AstraZeneca har brutit den stigande trenden, vilket i första skedet indikerar svagare stigningstakt. Slutkursen den 29 december innebar dock att kursen passerat motstånd från tidigare toppar vid 561 och 565 kronor. Uppgången skedde dessutom på ökande volym vilket indikerar att investerare är aggressiva på kort sikt.

Det finns stöd vid cirka 540 ch 565 kronor vilket kan begränsa uppsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Ericsson B klarade inte att etablera sig över motståndet vid cirka 55 kronor. Aktien anses därmed ha ett starkt motstånd på denna nivå – många investerare anser att aktien är dyr – vilket kan begränsa uppsidan. Dessutom har kursen brutit ned genom golvet i en stigande trendkanal vilket i första skedet indikerar en svagare stigningstakt, eller inledningen av en mer horisontell utveckling.

Investtechs rekommendation: Neutral.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -