Fusionsoro i Volvo, kollaps och noteringsiver

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

SAMGÅNGSORO. Många skulle sannolikt sälja lastbilstillverkaren Volvo om företaget bytte strategi och rör sig mot ett samgående med Volvo Cars. "Det vore fruktansvärt för aktien", sade en internationell investerare till Dagens industri. (DI)

FORDONSAFFÄR. Kinesiska Geelys köp av investeraraktivistfonden Cevians aktiepost i lastbilstillverkaren Volvo skapar spekulation om ett samgående mellan Volvo Cars och Volvo. "Det är svårt att inte tro i dagsläget att det inte skulle vara ett stor-Volvo igen", sade Nordnets sparekonom Joakim Bornold till Svenska Dagbladet. (SvD)

NOTERINGSIVER. Under 2017 noterades ett nytt rekord för nynoteringarna på de nordiska börserna med 115 bolag. Intresset för att börsnotera sig på Nasdaqser inte ut att minska inför nästa år. (DI)

BOMB. Moderaternas ledare Ulf Kristofferson varnar för att Sverige håller på att få en ny form av utanförskap i form av andra generationens invandrare som fastnar i bidragsberoende och inte lär sig svenska. "Det är inte acceptabelt" säger han i en intervju. (SvD)

SVERIGEBILD. Försvarsminister Peter Hultqvist oroas av spridningen av bilden av Sverige som ett land på väg mot kollaps. Det måste tas på allvar, annars kan handel och turism påverkas. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -