Didner: H&M kan behöva ny ledning

Börs H&M kan vara i behov av en ny ledning. Det säger fondbolaget Didner & Gerges frontfigur Henrik Didner till Dagens Industri.

"Inte sällan är det så att en ny ledning kan komma in med helt nya ögon och orka göra saker och ting som en gammal ledning inte har orkat göra. Det betyder inte alltid att den gamla ledningen är dålig, men det kan behövas en ny ledning som inte är belastad av gamla beslut. Det skulle jag nog tro kan behövas i det här bolaget", säger Henrik Didner med tillägget inkluderar vd-posten i uttalandet.

Didner och Gerges fonder äger knappt 17 miljoner H&M-aktier, vilket ger en nionde plats i ägarlistan. Det senaste året har Didner & Gerge köpt aktier i H&M för nästan 1 miljard kronor.

"Ledningen har inte riktigt tagit till sig omfattningen av hur omvärlden har förändrats, tyvärr. Man är uppenbarligen inte lika framgångsrik som man varit tidigare, och det har man inte riktigt reagerat på. Man har fortsatt öppna lite nya koncept som sägs vara framgångsrika och ha bra tillväxt, men ser man på vad som har hänt i bolaget de senaste åren så är utvecklingen totalt sett inte bra och marginalen har gått ned hela tiden och de har inte fått någon större utdelning - som det ser ut i alla fall - på satsningen på e-handel", säger Henrik Didner till Dagens Industri.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -