DI: Köpläge i Arjo-aktien

Börs Arjo, som nyligen knoppades av från Getinge och som är inriktat mot bland annat sjukhussängar, är värd en köprekommendation, enligt DI.

Aktien har haft en klen start sedan börsdebuten förra veckan.

Det menar måndagens upplaga av Dagens Industri och ser en uppsida på runt 30 procent till 30 kronor.

Bland plusargumenten märks chans till nystart efter avknoppningen då Arjo nu står på egna ben och inte hamnar i skuggan av övriga Getinge. Dessutom talar en låg värdering efter det inledande kursfallet för medicinteknikaktien samt att marknaden där Arjo är verksamt bör lyfta efter en längre tids nedgång, enligt tidningen.

"Det är inte orimligt att Arjo når ett kassaflöde på runt 800 Mkr efter investeringar. Det betyder att bolaget värderas till cirka 13 gånger kassaflödet sett till att Arjo börjar sin börscomeback med en nettoskuld på 4,4 miljarder kronor. Det är klart lägre än börsgenomsnittet och därmed bör aktien kunna stiga med cirka 30 procent till de 30 kronor aktiemarknaden trodde att Arjoaktien skulle värderas till i samband med avknoppningen", motiverar tidningen köprekommendationen.

På minuskontot bokförs en tråkig historik,

en hög skuldsättning som försvårar för förvärv samt att bolaget till sist är oprövat att stå på egna ben, enligt tidningen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -