Pandox planerar nyemission

Börs Hotellfastighetsbolaget Pandox har anlitat fyra banker för att utreda förutsättningarna till en riktad kontant nyemission om högst 10 miljoner B-aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget, som på onsdagen meddelade om ett mångmiljardförvärv i Storbritannien avser att "använda den potentiella emissionslikviden för att finansiera förvärv" samt för att öka den finansiella flexibiliteten.

Flera befintliga aktieägare har uttryckt sitt stöd för emissionen och några av de större ägarna har även uttryckt ett intresse av att teckna sig för aktier i emissionen.

Eiendomsspar Sverige och Christian Sundt uppges ha uttryckt intresse för att teckna sig för sammanlagt högst 225 miljoner kronor och även AMF har uttryckt intresse för att teckna sig för sammanlagt högst 225 miljoner kronor. Vidare har Alecta, Handelsbanken Fonder och Swedbank Robur uttryckt intresse för att teckna aktier i emissionen, heter det.

Pandox stängde på kursen 155:40 kronor på torsdagen. Med kurs kring den nivån och om 10 miljoner aktier emitteras innebär det omkring 1,5 miljarder kronor som inbringas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -