NP3 köper och gör emission

Börs NP3 förvärvar fastigheter för 514 miljoner kronor samt avser genomföra en företrädesemission av preferensaktier till ett värde av 300 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har på fredagen ingått ett avtal om förvärv av ett fastighetsbestånd i främst Sundsvall. Köpeskillingen innebär en inledande avkastning om 7 procent. Fastigheterna förvärvas främst av Poularde, som ägs av NP3:s huvudägare Lars Göran Bäckvall.

Per den 1 januari 2018 kommer det årliga hyresvärdet att uppgå till 56,5 miljoner kronor och de kontrakterade intäkterna på årsbasis uppgår till 45,0 miljoner kronor, vilket innebär en ekonomisk uthyrningsgrad om 80 procent.

Utöver godkännandet för förvärvet har styrelsen även beslutat om en nyemission av preferensaktier för cirka 300 miljoner kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare. För genomförande krävs bolagsstämmans godkännande där de största aktieägarna Sagax, Länsföräkringar Fastighetsfond, Fjärde AP-fonden samt Lars Göran Bäckvall kommer rösta för förvärven och företrädesemissionen samt teckna sina andelar av företrädesemissionen.

Offentliggörandet av teckningskursen beräknas ske den 1 februari 2018 och kommer att vara högst 26:50 kronor per preferensaktie. Avstämningsdagen för företrädesemissionen kommer vara den 8 februari 2018 och teckningsperioden kommer löpa från och med den 12 februari 2018 till och med den 28 februari 2018.

Efter tillträdet avser NP3 att refinansiera förvärven till en högre belåningsgrad. Detta kommer medföra att en del av emissionslikviden från företrädesemissionen kommer skapa finansiell kapacitet till ytterligare fastighetsförvärv och investeringar i befintliga fastigheter, uppger bolaget.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -