Månfärd, pensionen och Nordeafacken

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

LER I ARBETE. Alla vinner på att fler kommer i arbete, men för det krävs åtgärder som bättre yrkesutbildning, ökade incitament att jobba, reform av LAS och breddning av RUT och ROT, enligt Svenskt Näringsliv. (DI)

VIKTIGT VAL. Republikanerna har hamnat i en svår knipa när senatsvalet avgörs i Alabama. Ray Moore, som anklagas för sexuella övergrepp, är omstridd inom partiet men samtidigt riskerar de att tappa sin knappa majoritet i senaten. (DI)

MÅNFÄRD. Donald Trump infriar nu ett löfte som han gav under presidentvalskampanjen - att åter skicka amerikanska astronauter till månen. Det slutliga målet är Mars. (DN)

VÄRDERINGSFOKUS. Regeringen ser över innehållet i samhällsorienteringen för nyanlända för att främja etablering och integration, enligt arbetsmarknadsminister Ylva Johansson. (DN)

TIDIG PENSION. Pensionsgruppen skissar på ett förslag som gör det möjligt att ta ut allmän pension före 63 år om man jobbat i 44 år. (DN)

FÅ AMORTERINGSFRIA LÅN. Få som köper nybyggnation får amorteringsfria lån, trots att bankerna har rätt att bevilja undantag från amorteringskravet. Mindre än en fjärdedel av köparna får hos SEB, SHB och Nordea amorteringsfritt. (SvD)

NISCHBANKER I TOPP. De mindre nischbankerna får högre betyg än storbankerna av bolånekunderna, enligt en undersökning från Svenskt kvalitetsindex, SKI. I topp ligger Länsförsäkringar och SBAB.(SvD)

RISKERAR TAPPAR FACKEN. Nordea riskerar att förlora både LO och TCO som kunder sedan styrelseordföranden för en Nordeaägd bank i Estland jämfört facklig verksamhet med terrorism. (DN)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -