Autoliv knoppar av Electronics

Börs Bilsäkerhetsföretaget Autoliv har avslutat sin strategiska översyn och beslutat att förbereda en avknoppning av affärsområdet Electronics. Ett nytt självständigt bolag ska noteras under det tredje kvartalet 2018.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Analyser gjorda under den strategiska översynen visar att de antaganden som gjordes vid tidpunkten för det initiala offentliggörandet i september 2017, om en uppdelning av bolaget, har visat sig vara riktiga. Uppdelningen skapar mervärde för aktieägare och övriga intressenter då möjligheten att adressera två differentierade, växande marknader med ledande produkter ökar", skriver Autoliv.

Avknoppningen kommer att genomföras som en utdelning av aktierna i det nya Electronics-bolaget på pro rata-basis till innehavarna av stamaktier och svenska depåbevis i Autoliv.

Electronics kommer att erhålla ett kapitaltillskott från Autoliv. Detta ska dock inte vara större än att Autoliv ska kunna behålla sitt kreditbetyg "strong investment grade", betonar bolaget.

När avknoppningen väl är genomförd kommer det nuvarande affärsområdet Passive Safety att fortsätta med namnet Autoliv och även framöver vara listat både på NYSE och Stockholmsbörsen. Huvudkontoren kommer att ligga i Stockholm.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -