Arjo värt 30 kr enligt analytiker

Börs En titt på ett antal bankkommentarer inför avskiljningen visade att de flesta analytikerna menar att den avknoppade delen, Arjo, är värt cirka 30 kronor per Getinge-aktie.

Det traditionella Getinge med tre affärsområden gjorde sin sista handelsdag på onsdagen föra veckan. Detta efter att medicinteknikbolaget i oktober förra året flaggat för att dela ut Arjo eller Patent & Post Acute Care, tidigare även känt som Extended Care, till aktieägarna och börsnotera bolaget för att skapa en ökad tydlighet inom koncernen.

Torsdagen blev alltså första handelsdagen utan rätt till utdelningen av Arjo. En titt på ett antal bankkommentarer inför avskiljningen visade att de flesta analytikerna menar att den avknoppade delen, Arjo, är värt cirka 30 kronor per Getinge-aktie.

* SEB Equities menade att ett rimligt värde för Arjo ligger mellan 8,4-9,9 miljarder kronor eller 30-35 kronor per aktie.

* Handelsbanken Capital Markets värderade Arjo till 28-30 kronor per aktie.

* Nordea Markets värderade Arjo utifrån en rimlighetsvärdering till 30 kronor per aktie.

* En fjärde Getinge-analytiker, som ville vara anonym, värderade också Arjo till i runda slängar 30 kronor per aktie.

Arjo siktar på att ha en organisk tillväxt om 2-4 procent framöver. Dessutom en genomsnittlig ebitda-tillväxt på över 10 procent.

Getinge, exklusive Arjo, gjorde alltså handelsdebut på torsdagen föra veckan och tappade då närmare 25 kronor per aktie. Arjo debuterar i dag tisdag.

Arjo omfattar bland annat produkter och lösningar för patienthantering, medicinska sängar och hygiensystem.

"Arjo är ju ett ganska fritt och färdigstöpt bolag som nu kan köra sitt eget race i och med att det nu får en egen börsscen att stå på och behöver därmed inte tänka så mycket på Getinge. De problem som funnits och finns med FDA ligger ju fortsatt inom det återstående Getinge", påpekade den anonyme medicinteknikanalytikern för Nyhetsbyrån Direkt.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -