Lättnoterat, vinster och muntra datacenter

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

HOPPAS. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson tror sig kunna omvända delar av oppositionen om det nya jobbförslaget från fack och arbetsgivare. (DI-lör)

VINST PÅ SIKT. Finansminister Magdalena Andersson menar att Alliansen räknar fel om etableringsjobben. Hon tror att "det kan bli en vinst på längre sikt". (DI-mån)

GRÖNT. Regeringen vill skapa en ny grön sparform för småsparare. Tanken är att genom skatter öka lönsamheten och på så sätt gynna grönt sparande i hållbara projekt. (DN-mån)

FÖR LÄTT NOTERA BOLAG. Antalet nyemissioner ökar, men beloppen hänger inte med. Trenden varnar om att det varit väl enkelt att komma in på börsen. (DI-lör)

"STARKT LÄGE" FÖR QLIRO. Efter att ha sålt flera verksamheter sitter e-handelsbolaget Qliro med en "väldigt stark kassa". Nästa år kan kompletterande förvärv bidra till att dra upp farten i bolaget ytterligare, enligt vd Marcus Lindqvist. (DI-lör)

MUNTERT MED DATACENTER. Munters affärsområde som jobbar med nedkylning av datacenter står i dag för 14 procent av bolagets omsättning. Affärsområdeschefen siktar på att enheten ska utgöra minst en tredjedel om fem år. (DI-mån)

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -