Börsveckans nya köpråd

Börs Två spelbolag får köprekommendation i nya numret av Börsveckan.

 Köp spelbolagen Global Gaming och Angler Gaming, men avstå möbel- och inredningsbolaget Lammhults och avvakta med omsorgsbolaget Ambea, industrikoncernen Duroc och livsmedelsaktören Ica. Även Electrolux får en neutral rekommendation i veckans Börsveckan.

Motiveringar:

* Nynoterade Global Gaming har hittat en nisch - spel utan registrering och snabba utbetalningar tack vare samarbete med betalningsförmedlaren Trustly - med väldigt lovande tillväxtutsikter i den tuffa speloperatörsbranschen, och Börsveckan ser ett köpläge.

* Betssonavknoppningen Angler Gaming, listad på Aktietorget, har fått "bra fart i rörelsen". Både informationen om bolaget och dess värdering betecknas som beskedliga av Börsveckan, som anser att hög tillväxt och utdelningsbeslut motiverar en chansning: rådet blir köp med reservation för onormalt hög risknivå.

Lammhults aktie har havererat efter den "ursvaga" Q3-rapporten, men köpläget är trots det inte givet: "Avstå."

* Börsveckan avvaktar med Ica: med ökad konkurrens från fysiska lågprisaktörer och e-handeln finns fog för oro kring tillväxtutsikterna framöver, resonerar tidningen.

Ambea betecknas som ett bra bolag med fin lönsamhet relativt konkurrenterna, "men trenden senaste kvartalet oroar lite och värderingen är inte hög, men inte heller superbillig". Börsveckan landar i en upprepad avvaktarekommendation.

* Tidningen är även fortsatt avvaktande till Duroc, trots goda tillväxtutsikter för det största dotterbolaget IFG. Anledningen är värderingen, p/e-tal i dag på 13,4 med full utspädning om hänsyn tas till Peter Gyllenhammars C-aktier.

Electrolux, slutligen, får en fortsatt neutral rekommendation: kapitalmarknadsdagen nyligen gav viss lättnad åt aktieägarna genom upprepade målsättningar, men om man inte tror att ledningen överraskar positivt framöver reflekteras ambitionerna enligt Börsveckan redan i värderingen.

* I "BV-portföljen" säljs Avega inför Tietos bud, och en liten post i spelbolaget Nordic Leisure köps: Börsveckan ser trots en kursdubbling sedan tidningens köpråd i augusti fortsatt uppsida tack vare fortsatt starka rapporter och god tillväxt i bolaget framöver. "Det faktum att insiders köpt hela vägen uppfrån 11 till 23 kronor bådar också gott."

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -