Clas Ohlson går in i Mathem

Börs Clas Ohlson inleder ett strategiskt samarbete med MatHem i Sverige där kunderna ska kunna beställa stora delar av Clas Ohlsons sortiment via MatHem.se och få varorna levererade till dörren.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Samarbetet innebär också att Clas Ohlson köper nyemitterade aktier som motsvarar 10 procent av MatHem. Investeringen uppgår till 221 miljoner kronor och kommer att redovisas i Clas Ohlsons tredje kvartal 2017/18.

Samarbetet innebär att ett urval av Clas Ohlsons produktutbud kommer att erbjudas via MatHems digitala plattform. Det gäller framförallt förbrukningsvaror, men också till exempel köksutrustning, städprodukter och andra varor som behövs i hemmet. Dessutom kommer kunder som handlar via Clas Ohlsons egen e-handelskanal att kunna välja att få produkterna levererade hem till dörren via MatHem.se.

MatHems omsättning uppgick till 963 miljoner kronor under 2016 och den största kundgruppen är idag 30-40 åringar med barn. I dagsläget levererar MatHem.se främst i Stockholmsområdet, från Uppsala till Södertälje, samt i Göteborg, Malmö, Lund och Helsingborg.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -