Bostadsraset, Trump och statlig försäljning

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

KONSOLIDERING VÄNTAR BOSTADSUTVECKLARE. Många bostadsutvecklare har rasat på börsen under hösten och experter räknar med en konsolideringsvåg i sektorn. (DI)

TRUMP-KRITIK. Donald Trumps Jerusalem-utspel hyllas av Israel som en historisk milstolpe, men får kritik över hela världen med kommentarer som "diplomatisk pyromani". (Ekot)

FÖR HÅRD KRAV. Regeringen vill gå längre än EU när det gäller kapitalkrav för vissa tjänstepensionsförsäkringar, vilket kan försämra avkastningen med upp till 20 procent skriver de statliga avtalsparterna. (DI)

STATEN SÄLJER. Regeringen har efter försäljningen av Apoteksgruppen även påbörjat en försäljning av det statliga konsultbolaget Metria, enlig källor. (DI)

MODELLEN HOTAD. En rad förändringar gör att den svenska arbetsmarknadsmodellen riskerar att falla, enligt forskningsinstitutet Ratio. (DN)

TYSKA MOTSÄTTNINGAR. Stridigheter väntas när de tyska socialdemokraterna SPD samlas på torsdagen. Motståndare till en ny stor koalition med Angela Merkel fruktar för partiets existens. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -