Booli: Stockholm ned 7 procent

Bopriser Under hösten har det varit ett ovanligt högt utbud av bostäder till salu och när utbudet är påtagligt större än efterfrågan sjunker priserna. Det skriver Booli i ett pressmeddelande på torsdagen.

I Stockholm var priset på bostadsrätter 7 procent lägre i november än under samma månad i fjol. Talet från mäklarhåll om 15 procents prisfall stämmer inte.

"Marknaden har inte gått ner 15 procent som flera mäklarbyråer sagt, däremot ser vi att priserna är 7 procent lägre i Stockholms kommun i år jämfört med november 2016. Många säljare har valt att avvakta med försäljning - de har inte sålt på de bud som kommit in. Marknaden går inte ner i realitet förrän köpare och säljare är överens om priset och affären går igenom", säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, i en kommentar.

Booli noterar också att hösten präglats av en stor andel prissänkta annonser - något som pekar på att säljare och köpare har olika prisförväntningar.

"Mäklarna har en bra fingertoppskänsla - men det är viktigt att skilja på vad som faktiskt hänt och vad som är en möjlig utgång. Som det ser ut just nu har säljarna inte accepterat några anmärkningsvärt lägre prisnivåer", säger Matilda Adelborg.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -