Affärsvärldens nya köpråd

Börs Köp Camurus, Academedia och Amasten, men sälj Garo. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Medicinutvecklingsföretaget Camurus är nu bara två månader från att börja tjäna pengar, och om ledningens tro blir verklighet är bolaget rejält undervärderat, tycker Affärsvärlden som rekommenderar köp med riktkursen 164 kronor.

Skolföretaget Academedia är enligt tidningen ett kvalitetsbolag som växer snabbt under stabil lönsamhet. Marknadsandelen är drygt 3 procent och därmed finns goda utsikter att växa under många år, tror Affärsvärlden. Rekommendationen blir köp på ett års sikt med riktkursen 76 kronor.

Läs också: Dagens nya aktierekar

Amasten handlas med över 40 procents substansrabatt och till 12 gånger Affärsvärldens rörelsekassaflödesprognos för 2018. Bolagets akilleshäl är finansieringen vilket ger stor hävstång. Amasten har en stor "tvivelrabatt" och med den är det värt att lita på nytillträdde veteranen Jan-Erik Höjvall. Rådet är köp, men risken hög.

För Gnosjöbolaget Garo kan det bli svårt när det svenska bostadsbyggandet viker. Bolaget, som utvecklar och säljer produkter för elinstallationsmarknaden, gick starkt efter noteringen i fjol men har på senare tid tappat. På dessa nivåer är det dock, enligt Affärsvärlden, säkrast att sälja.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -