På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

TV: Fonden som äger Tesla och EA

Placera-TV Fordonstillverkaren Tesla, spelbolaget EA och datacenterbolaget Equinix är några av bolagen som är favoriter hos fondförvaltaren Franklin Templeton. Det säger Jennie Casselblad på Franklin Templeton Fonder i ett samtal med Pär Ståhl. (Längd 5:22)

"Alla ser behovet av snabbare datatrafik och att samhället blir mer uppkopplat. Innovation och investeringar i it är otroligt viktigt för alla bolag i alla sektorer i dag", säger Jennie Casselblad. 

"Allting håller på att bli uppkopplat mot nätet och företagen kan se exakt vad kunderna förbrukar och kan producera bättre i linje med kundernas efterfrågan".

Det är en utveckling som gynnar ett bolag som Equinix.

"Equinix fungerar nästan som en flygplats för datatrafik. Tidigare har många haft sina egna servrar och det tar mycket utrymme och kostar mycket att underhålla. Idag går man mer mot molntjänster. Bolagen som hakar på den trenden sparar mycket kostnader."

Andra aktier som nämns i inslaget är fordonstillverkaren Tesla och spelbolaget EA.

(Inslaget är reklamfritt)

Läs mer:

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -