Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Investtechs tekniska analys pekar på en neutral börs, och visar på två aktier med köpsignaler och en med säljsignal.

OMX Stockholm PI har brutit golvet i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar svagare stigningstakt eller mer horisontell utveckling.

Börsen visar kortsiktiga svaghetstecken. Volymbalansen är negativ och RSI är lågt vilket indikerar att kortsiktigt momentum är svagt och det öppnar upp för fortsatt nedgång.

En slutkurs under stödet vid 560 punkter kommer vara en negativ signal, men en säljsignal kommer utlösas först vid en slutkurs under stödet vid 546 punkter.

Investtechs kortsiktiga och långsiktiga hausseindex ligger på 35 respektive 45 punkter. Det indikerar att det råder en övervikt av pessimister bland både kortsiktiga och långsiktiga investerare.

Investtechs Insiderbarometer indikerar att insiders tror på fortsatt positiv utveckling på Stockholmsbörsen. Köpandelen den senaste månaden är strax under 80 procent, och köpandelen det senaste året på cirka 70 procet.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

 

Assa Abloy ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt och vidare uppgång inom den indikeras.

Kursen befinner sig dessutom strax över golvet i trendkanalen vilket indikerar att uppsidan är stor från dagens nivå. Samtidigt kan nedsidan begränsas genom användning av stop loss vid en slutkurs under stödet vid 167 kronor vilket ger ett gynnsamt risk reward-förhållande.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Sagax: En närmast horisontell trend är bruten nedåt och detta har historiskt varit en stark säljsignal och en indikation om att pessimismen tilltar.

Brottet stärks av hög volym vilket indikerar att många investerare är på väg ut ur aktien och dessa kan fortsätta att pressa ned kursen på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj.

 

Axfood har brutit taket och passerat en tidigare topp vid 157 kronor. Trendbrottet indikerar enligt vår forskning indikerar att optimismen tilltar och att vi skall se en starkare stigningstakt framöver.

Hög volym och positiv volymbalans – normalt stiger kursen på dagar med hög handelsvolym och reagerar ned på dagar med låg handelsvolym – stärker de positiva signalerna.

Investtechs rekommendation: Köp.

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.      

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -