Pareto: Problemen med Moberg Pharma

Börs Specialistläkemedelsbolaget Moberg Pharma har ett antal orosmoment att brottas med, enligt Pareto Securities.

Det påpekar Pareto Securities i en analys där riktkursen sänks till 26 kronor, från 38, och säljrekommendationen upprepas, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare om.

På oroskontot bokförs Asien som var tänkt att ta över som den enskilt största marknaden för bolaget men där Moberg Pharma tvingats krypa till korset och dämpa sin tidigare entusiasm.

För det andra frågar sig Pareto vad som egentligen händer kring forskningsprojektet MOB-015, det tänkta flaggskeppet mot nagelsvamp som försenats. Och där Moberg Pharma nyligen bytte huvudansvarigt CRO, forskningsorganisation, för de två pågående fas 3-studierna vilket knappast rätat ut frågetecknen, enligt analysen.

Pareto har både sänkt sina försäljningsanataganden kraftigt samt skjutit den förmodade lanseringen av MOB-015 på framtiden.

Analyshuset menar även att specialistläkemedelsbolaget kan komma att behöva fylla på sin kassakista framöver och pekar på förseningen av MOB-015, fortsatt höga marknadsföringskostnader samt en trög försäljning som argument för detta.

Vid 9.50-tiden på fredagen hade Moberg Pharma-aktien tappat 6,5 procent till knappt 29 kronor. Hittills i år är nedgången hela 50 procent.

Graf: Moberg Pharma-aktiens utveckling hittills i år.

image

Källa: Infront.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -