Nordic Capital ökar i Nordax

Börs Nordax största ägare Nordic Capital har ingått ett köpoptionsavtal med R12 Kapital som ger private equity-bolaget rätt att förvärva ytterligare 2,94 procent av aktierna i Nordax.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det är Nordic Capitals avsikt att så snart som möjligt efter att ha fått nödvändiga tillstånd från Finansinspektionen utnyttja denna köpoption", skriver Nordic Capital.

I mitten av oktober blev det känt att Nordic Capital har förvärvat 9,96 procent av aktierna i Nordax och dessutom ingått ett köpoptionsavtal med Carnegie som gav Nordic Capital rätt att förvärva ytterligare 5,04 procent av kapitalet.

Någon dag tidigare i oktober hade Sampo meddelat att det finländska bolaget köpt 7,6 procent av kapitalet. Dessförinnan, under 2017, hade investmentbolaget Öresund flaggat för ett innehav över 5 procent.

Carnegies position i Nordax, som omfattas av ovan nämnda option, har utökats sedan i mitten av oktober, upplyser Nordic Capitals kommunikationschef Elin Ljung för Nyhetsbyrån Direkt.

"Det ingångna köpoptionsavtalet med R12, tillsammans med det redan befintliga köpoptionsavtalet med Carnegie, ger Nordic Capital rätt att förvärva ytterligare totalt 12,44 procent av aktierna i Nordax", skriver Nordic Capital som i slutet av oktober ägde 9,95 procent av aktierna i Nordax enligt ägardatatjänsten Holdings och som alltså har optioner att öka till totalt drygt 22 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -