Jays: Nya finansiella mål

Börs Jays har beslutat om finansiella mål för de kommande tre åren.

Koncernen ska under perioden 2018-2019 öka omsättningen med 500 procent under lönsamhet och till och med år 2020 nå en årlig omsättning om minst 300 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Koncernens långsiktiga årliga finansiella mål är att ha en årlig tillväxt om 20 procent med en samtidig lönsamhet om minst 10 procent ebitda och en soliditet överstigande 30 procent.

Koncernen kommer inte att lämna löpande detaljerade prognoser i framtiden, utan verksamheten kommer helt styras mot bolagets långsiktiga finansiella mål, heter det.

Styrelsen och ledningen har inlett ett intensivt arbete med att skapa och bygga en koncernstruktur bestående av flertalet självständiga varumärken samt produktportföljer. Bolagets framtida tillväxt skall baseras på en kombination av både organisk- och förvärvsdriven tillväxt.

"Vi räknar med att kunna genomföra ett par förvärv årligen under de kommande tre åren, vilket kommer lyfta dagens Jays Group till nya nivåer och öka intresset för bolaget samt våra varumärken. Samtidigt kommer jag tillsammans med Jays nyckelpersoner öka takten för att vända den nuvarande verksamheten i bolaget och vi bedömer att vi redan kommande år kommer leverera en stark organisk tillväxt under lönsamhet" säger vd Henrik Andersson.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -